zaterdag 28 februari 2009

1e ontwerp voor logo







Van al die ijskleurtjes krijgen we echt het water in de mond. Haasje Liesje is vandaag verhuisd, veel plezier Liesje! En gelukkig is er ook een van de Funny's is met haar meegegaan.

vrijdag 27 februari 2009

Beesten bij Joke en garens verven

Gisteren weer een heerlijke dag gehad. Eerst zijn we bij Joke geweest. Caitlin vond het heerlijk om met haar dieren te knuffelen (ook veel ideetjes door al die leuke karaktertjes) De paarden en poezen natuurlijk, maar Caitlin vond ook de kippen en haan Haniball onvergetelijk. Jokes huis is een huis vol plezier, overal liggen en hangen spullen die door Joke gemaakt zijn. En verder heeft ze een Djembee studio vol met handgemaakte muziekinstrumenten. En Caitlin mocht op haar zolder restjes wol en stof halen. Dank je Joke het was erg gezellig!
We kennen Joke door:

de Schapekop in Nieuwpoort
(superleuke winkel met de mooiste handwerkspullen, wol van o.a rowan, lapjes, vilt, prachtige bamboebreinaalden, inspirerende boeken en patronen etc, etc. Kortom Caitlin en ik slaan Amsterdam en Utrecht over om hier naar toe te gaan. We hebben inmiddels bedacht dat we dan parkeerkosten uitsparen en daar weer spulletjes van kunnen kopen.
O, ja en Carina van de schapekop vinden we ook heel aardig, en omdat ze Caitlin over haar bedrijfje liet vertellen zetten we hier de link van haar er natuurlijk ook bij.)
http://www.deschapekop.nl/



Omdat we proberen zo veel mogelijk te gebruiken wat we in huis hebben of krijgen kwamen we op het idee om glanskatoen te verven. We hadden ook nog ergens wat batikverf liggen. We hebben weer een heerlijke avond gehad en krijgen plannen voor de mooiste cupcakes en ijsjes die we ooit gezien hebben. Hier weer wat foto's:

donderdag 26 februari 2009

inspiratie








Inspiratie kan overal vandaan komen. Maar hier een paar plaatjes van boeken die we pas bij boekwinkel Cursief in Gorinchem kochten.
TIP!:
Je kan op alle plaatjes klikken om ze te vergroten.

woensdag 25 februari 2009

schattige cupcakes met roosje

We hebben weer wat dingen af. Twee hele lieve taartjes om mee te spelen bij een theeserviesje of om neer te zetten. En twee hartjes om op te hangen en Lotje.











De hartjes zijn 13 cm. hoog. Het hartje met applicatie kost 6,95 euro, zonder applicatie 4,95 euro Hier is de foto:












Lotje is een lichtblauw haasje met een wit plooirokje. Ze houd meer van binnen zitten dan van buiten spelen. En is dol op taartjes. Ook vind ze het leuk om bij je op theevisite te komen. Als je haar graag in huis neemt dan vraagt ze wel of je haar een beetje schoon wil houden, ze is nogal precies........ Ze is wat groter dan haar vriendinnetjes namelijk ca.60 cm lang
Voor 20, = komt ze graag bij je wonen.(excl. verzendkosten) Op de creabeurs of braderie krijg je 10% korting!

zondag 22 februari 2009


Letters maken en haasje Liesje

Haasje Liesje heeft vandaag een nieuw vriendinnetje gekregen(28 febr. 2009)
Haasje Liesje met worteltje en paarse strik.
Liesje houdt echt heel veel van groenten, het liefst fel gekleurd. Worteltjes, sperzieboontjes, spruitjes. Dat alles goed gewassen en in de winter kort gekookt of gestoomd(voor de kleur).
We hebben haar voor de reis naar je toe maar vast een worteltje gegeven. Ze is namelijk behalve heel vrolijk ook een beetje ontdeugend. En willen zo voorkomen dat ze bij jullie thuis gelijk in de koelkast duikt. Liesje met worteltje en paarse strik kost 16,50, ze is 38 cm laang en incl. de armpjes 22 cm breed


De letter applicaties
zijn natuurlijk ook weer zelf getekend door Caitlin. Het is best veel werk om ze te maken. Knippen, verstevigen, vilt erachter netjes uitknippen en dan nog zigzaggen.
Maar we vinden ze zelf wel erg leuk, vooral op de juiste ondergrond.
Ze kosten 4,50 euro per stuk, en je kan ze bestellen in de kleurcombi die je zelf het leukste vind. De kant en klare letters zijn met korting te koop tijdens markten of braderies.









Haasje Liesje (verkocht)

Als het doorgaat dat Caitlin op de creabeurs komt te staan, (er moet nog geselecteerd worden)
dan zullen er speciale introductieprijzen gerekend worden! Dus houd het in de gaten.

TIP!:
Je kan op de hoogte blijven van nieuwe berichtjes van Caitlin door de blog te volgen. Je krijgt dan bij een nieuw bericht een e-mailtje.

Paardje (prototype)













Haasje (7, = euro) verkocht

Muisje "funny" in meer kleuren (4,50 euro)

Haasje Boy, (15, = euro)

Haasje "Girl" (verkocht)

Caitlins eigen bedrijfje.

Caitlin is mijn dochter van 11. Zij ontwerpt zelf knuffeltjes en applicaties. Ook is ze dol op koekjes bakken en mangatekenen.

Doordat er op ons dorp een creabeurs wordt gehouden is ze aan de slag gegaan om een eigen lijn leuke spulletjes te ontwerpen. Ze verzint en tekent en knipt alles zelf. Ik naai het voor haar en zij vult het weer op.
Ik ben Marijke Bongers, kunstenaar met een modeopleiding. Het is erg leuk om samen met Caitlin in ons atelier te zitten en te naaien en samen over haar grote plannen voor haar bedrijfje en wat haar verder bezig houdt te praten. Verder lopen er hier in huis nog twee mannen die erg veel van computers weten. Volgens Caitlin vormen we een superteam om er een succes van te maken. Wat nog belangrijker is.... We hebben samen erg veel lol. We verzinnen namen voor de knuffels en geven ze een eigen karaktertje, dat soms verdacht veel op dat van mensen in onze omgeving of op onszelf lijkt.